top of page
POVESTEA PROIECTULUI HOPE

Dupa intoarcerea mea din Romania in octombrie 2017 m-am intrebat ce voi face in Romania la anul? Cum pot sa imi folosesc la maxim abilitatile intr-un mod constructiv daca nu sunt un membru al unui club sau organizatie?

 

Pot sa organizez, sa planific, sa conduc orice cu un motor, am invatat multe despre Romania si mi-am facut multi prieteni aici. Trebuie sa fie ceva ce nu a fost realizat pana acum. Acestea erau gandurile mele.

In decurs de cateva saptamani s-a nascut ideea de a imprumuta ambulanta veterinara de la organizatia Romania Animal Rescue (in cumpararea careia am fost implicat in 2015) . Am inceput sa organizez un tur de 2500 km cu aceasta, dar ce ar trebui sa includa si cum sa o finantam?

Ajutorul la fata locului este si a fost dintotdeauna principalul meu obiectiv asa ca a fost o concluzie logica sa incercam sa ajutam zone care primesc ajutor doar ocazional sau deloc, dar acest lucru de unul singur nu rezolva principalele probleme pe viitor asa ca am adaugat pe lista partea educationala.

Unde am putea avea cel mai mare impact? Acolo unde se gasesc cei mai multi locuitori, astfel ca ideea a evoluat incat sa includa unele dintre principalele atractii ale tarii: castelul Corvin, un reper al tarii, Sibiu, unul dintre cele mai faimoase orase si Sighisoara, unul dintre putinele orase-cetate locuite din Europa. Discutiile cu autoritatile au fost un succes iar suportul venit din partea acestora a fost incredibil.

Rezultatul este un tur unic si cu efect impresionant. Pentru prima oara in Romania si in istoria bunastarii animalelor a fost o ambulanta veterinara in fata castelului Corvinilor, la picioarele fortaretei medievale din Sighisoara,  in fata uneia dintre cele mai faimoase biserici din tara si a scolii Germane din centrul Sibiului si. De asemenea, a ajuns in munti, pe drumurile Transalpina si Transfagarasani, pentru a trata animale. O idee mica a ajuns un proiect incredibil.

Nu puteam sa fac toate aceste lucruri de unul singur, aveam nevoie de ajutor, asa ca am inceput sa vorbesc cu prietenii despre aceasta idee. L-am intrebat pe Dr. Aurelian Stefan ( Director Medical la RAR) daca imi poate oferi din personalul lui pentru proiect astfel incat s-au alaturat , pe langa un medic veterinar de la Center of Hope din Bucuresti, si o asistenta veterinara. De asemenea, medici veterinari de la Family Vet Craiova au luat parte la actiune, realizand sterilizari printr-o metoda minim invaziva.

Cel mai impresionant lucru nu este faptul de ce poti realiza cu putini bani ci raspunsul oamenilor si al echipei.Feedbackul 100% pozitiv, interesul mass mediei din diverse locatii, cat si a statiilor de radio atesta faptul ca oamenii vor o schimbare si ca sunt pregatiti sa primeasca ajutor cu drag si recunostiinta.

Niciodata nu am primit atat de multe reactii pozitive. Acest lucru demonstreaza ca este nevoie de acest gen de proiecte si din acest motiv incercam nu numai sa il continuam dar sa il extindem si sa il imbunatatim.

 De la inceput Ruth Osborne de la Center of Hope Bucuresti si Dr. Calin Godeanu, medic veterinar independent din Craiova, s-au alaturat ideei. Astfel a rezultat o echipa stransa cu competente si istoric total diferite dar care se completeaza.

P1034395.JPG
FRANK GORALSKI

Inginer din Germania care face voluntariat activ in Romania din 2012. Initial implicat in transporturi pentru donatii, renovari adaposturi private si proiecte de castrare in cooperare cu Romania Animal Rescue acum este fondatorul proiectului Hope Tour.

Principalele sale atributii sunt planificarea, coordonarea, finantarea, executia precum si documentarea proiectului.

 

“Am inceput acest proiect deoarece cred cu adevarat ca oricine poate sa faca ceva pentru a face o diferenta.

Si daca ii intrebi pe altii sa se alaturi, dintr-o data impactul poate sa fie imens si de durata. “

P1045363.JPG
RUTH OSBORNE

Asistenta veterinara originara din Marea Britanie, cu rezidenta in Romania din 2012. Actualmente, este membra a echipei Center of Hope Bucuresti, a Family Vetului, Craiova si lucreaza alaturi de Romania Animal Rescue la multe dintre proiectele lor atat in Romania cat si international.

Rolurile ei in cadrul proiectului includ planificarea, organizarea, executia turului, cat si coordonator medical sef.

 

“ M-am alaturat turului Hope pentru ca este primul proiect la care am lucrat care priveste bunastarea animalelor simultan din toate unghiurile si cred cu adevarat ca acesta este raspunsul pentru realizarea unei schimbari rezistente. “

P1033377.JPG
CALIN GODEANU

Un veterinar independent din Romania cu o clinica particulara de animale mici si farmacie localizate in Craiova. El isi ofera voluntar timpul si experienta in cadrul turului pentru a-i invata pe alti medici veterinari tehnicile lui , cat si pentru a trata animalele de talie mare si mica pe care le intalnim in calatorie.

 

Este coordonatorul medical pentru animale mari al acestui proiect.

" Am ales sa fac parte din echipa Hope pentru că,  era o experienta nouă pentru mine dar mai presus de toate, pentru a lasă proprietarilor de animale un mesaj!Unul cat de mic!Că se poate să aducem fiecare un aport, pentru o lume mai bună a necuvântatoarelor. "

Hope Tour 2018 - The Movie

Avem nevoie de tine !

 

Singuri realizam putine, dar daca oamenii ne ajuta, putem face mult mai multe. Oameni care vor sa ajute, care sunt activi, persistenti si orientati spre solutii sunt bineveniti in acest proiect. Proprietari de animale, veterinari, asistenti medicali, fotografi, directori de filme documentare, donatori si agenti de publicitate sunt doar o mica parte din oamenii de care avem nevoie. Maini in plus de ajutor sunt intotdeauna binevenite.

Exact cum acesti oameni ne-au ajut pe noi, asa poti si tu.

P1034395.JPG
P1045024.JPG
Alexandra Avrigeanu

Alex este technician veterinar la Center of Hope in Bucuresti si s-a alaturat turului incepand cu Ranca, unde a asistat medicii veterinari in munca lor.
 De asemenea, a avut un rol important in zilele educatiei din Sibiu si Sighisoara.

 “ Iubesc animalele si cred ca educatia va aduce o schimbare in bunastarea lor.” 
 

P1032986.JPG
Dr. Vet.
Ioana Preda

Ioana “Lexi” este medic veterinar la Family Vet in Craiova si a luat parte la proiect in Goiesti si in Danciulesti, unde a realizat sterilizari, vaccinari si consultatii de la prima ora a zilei pana seara tarziu.

 “Vreau sa ajut animalele cat pot de mult si vreau sa ii invat pe oameni cum pot avea grija de animalele lor cat mai bine.”

DSC_6804.JPG
Dr. Vet.
Ioana Popescu

Ioana lucreaza ca medic veterinar la Family Vet in Craiova si a organizat evenimentul educational din Stroiesti, in cadrul caruia a realizat sterilizari, proceduri de urgenta si consultatii.

 

“ Vreau sa ma alatur acestui proiect deoarece cred ca Romania chiar are nevoie de el. Avem foarte multe boli periculoase si multe animale mor in fiecare an din cauza acestora. Proiectul este un mod de a ajuta in prevenirea lor si a ii face pe oameni sa devina constienti de pericolul bolilor.”

DSC_7977.JPG
Dr. Vet.
Luiza Peter

Luiza este medic veterinar la Center of Hope in Bucuresti si s-a alaturat turului pe Transalpina si in zilele educatiei din Sibiu si Sighisoara.

 

“ Este foarte important sa prevenim bolile contagioase si vreau ca proprietarii sa fie mai responsabili pentru animalele lor.”

P1056933.JPG
Dr. Vet.
Ella Lungu

Ella este medic veterinar la Center of Hope in Bucuresti si s-a alaturat turului in cele 3 zile organizate pentru adaposturi si a celei pentru educatie din Ramnicu Sarat, unde a realizat foarte multe consultatii pentru localnici.

 

“ Ajutandu-I pe altii vom face viitorul animalelor din Romania mai insorit”

DSC_7192.JPG
Philomena Lauft

Philomena este cea mai tanara membra a echipei si a fost pentru a doua oara in Romania. Locuieste in Germania si a decis sa ajute cu proiectul in vacanta de vara.

 A luat parte la turul complet si a ajutat foarte mult prin munca depusa, pe care a realizat-o intr-un mod constiincios.

“ Vreau doar sa ajut si in cadrul acestui tur pot ajuta foarte multe animale si oameni care altminteri nu ar beneficia de acest lucru.”

P1034056.JPG
Dirk Pietz

Dirk este managerul unei companii si locuieste in Germania. Este prietenul si colegul lui Frank si a devenit curios in legatura cu proiectul, luand decizia de a-si sacrifica concediul pentru a lua parte la acesta.

“ Este un proiect important care acorda asistenta la fata locului si care merita suportul nostru total. “

P1056649.JPG
René Buringa

Rene este operator de depozit si locuieste in Germania, iar aceasta a fost a doua lui calatorie in Romania. La prima sa vizita l-a ajutat pe Frank cu reconstructia unui adapost privat de animale.

 

“ Normal ca sunt aici iar prietena mea vine si ea. Sunt entuziasmat sa ajut acolo unde este nevoie.”

P1056047.JPG
Sandra Schelp

Sandra este prietena lui Rene si lucreaza ca asistent veterinar in Germania.

A avut un entuziasm imediat in legatura cu proiectul si nu a ezitat sa participe in cadrul lui.

“ Aceasta este o experienta si o oportunitate de a-mi aplica abilitatile si cunostintele cum rareori ai ocazia si este un proiect excelent.”

DSC_6424.JPG
Ani Vaduva

Ani este ingerul cel bun al unui adapost de animale si este intotdeauna pregatita sa sustina proiectele care ajuta animalele si ulterior oamenii.

“Imi place sa ma implic deoarece asa ajutam multe animale din sate izolate”

bottom of page